Які навички потрібні лідеру щоб розкрити свій потенціал

Литовченко Тимур.

Лідер – це людина, що бере на себе роль голови, керівника будь-якої соціальної групи, організації, суспільства в цілому. Лідер допомагає розкрити потенціал колективу.

Ефективні лідери вміють добре спілкуватись, мотивувати свій колектив, виконувати та делегувати обов’язки, прислухуватись до відгуків і розв’язувати проблеми.

Лідер повинен вміти чітко та лаконічно пояснити своїм спів робітникам все, від організаційних питань до конкретних завдань. Лідер повинен володіти всіма формами спілкування, включаючи бесіди сам на сам, бесіди з усім колективом, а також спілкування через телефон, електронну пошту, відеочат і соціальні мережі.

Лідер відповідає як за успіхи, так і за невдачі свого колективу. Тому він повинен бути готовим прийняти провину на себе, коли щось йде не так, як слід.

Лідер повинен постійно шукати можливості для надання корисної інформації членам команди про їхню роботу. Але існує тонка грань між наданням співробітникам порад і допомоги та мікроменеджментом. Навчаючи співробітників, як покращувати свою роботу та приймати власні рішення, лідер буде впевненіше делегувати завдання своїм співробітникам. Співробітники також будуть поважати лідера, який надає зворотний зв’язок.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *