Гендерна рівність

Рівність — це той стан, коли кожна людина отримує рівні можливості та права. Кожна людина в суспільстві прагне рівного статусу, можливостей і прав. Однак, загальне спостереження інформує, що існує велика дискримінація між людьми.

Дискримінація існує через культурні відмінності, географічні відмінності та стать. Нерівність на основі статі є проблемою, яка поширена в усьому світі.

Гендерна рівність означає присвоєння рівних можливостей як чоловікам, так і жінкам у політичному, економічному, освітньому та медичному аспектах.

Держава може прогресувати та досягти вищого зростання лише тоді, коли і чоловіки, і жінки мають право на рівні можливості. Жінки в суспільстві часто загнані в кут і утримуються від отримання рівних з чоловіками прав на охорону здоров’я, освіту, прийняття рішень та економічну незалежність, з точки зору заробітної плати.

Віковий соціальний устрій диктував, що жінки повинні залишатися вдома, подбати про все, в той час коли чоловіки заробляють на хліб з маслом. Це практикувалося століттями, коли зовнішній світ не був достатньо безпечним. Тепер, коли час змінився і ми успішно зробили наше довкілля більш безпечним, жінки можуть зробити крок вперед, отримати освіту, забезпечити економічний баланс у своїх сім’ях і розділити вагу сім’ї з чоловіками. Це, в сукупності, також змусить економіку країни розвиватися швидше та краще.

Отже, для загального добробуту та зростання нації найголовнішим аспектом є високий бал за гендерну рівність. Рівність між чоловіками і жінками повинна бути досягнена якомога швидше. Це не тільки буде поштовхом для країни, а й стане вирішенням великої низки соціальних проблем.

Земляков Денис

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *