Які навички потрібні лідеру, щоб розкрити свій потенціал

Мануілов Михайло


 Хто такий лідер?
 Лідер — це той, хто  допомагає  іншим  зробити  набагато  більше, ніж вони коли-небудь вважали можливим. Лідерство однієї людини допомагає розблокувати потенціал решти, будь то індивідуальні можливості або ж потенціал  групи, компанії або організації. Він не розповідає іншим, що робити, але надихає людей і дозволяє їм побачити те, на що вони здатні, а потім допомагає туди «добратися». Лідерство може бути визначене як здатність однієї людини спонукати інших добровільно слідувати за ним. Це психологічні якості, які являють собою поєднання знань, цінностей, навичок і особливостей поведінки. Лідерство — це процес, який допомагає групі людей в досягненні  їхніх цілей. Лідер завжди бачить чітку картину кінцевої мети, тому він завжди знає, куди йти. Отже, тепер ми знаємо значення слова «Лідер».

Я хочу розповісти власну історію, як мені пощастило зустріти та працювати із справжнім лідером, людиною яка досягла всього про що мріяла, та почала будувати свою команду з сильних лідерів!

Одного разу, весною я почав пошуки роботи. І так сталося,  що через день після того, як я залишив анкету на сайті оголошень, мені зателефонували та запросили на співбесіду. Наступного дня я прибув до призначеного часу та після доволі стандартних питань, мене прийняли на роботу, але це була не зовсім звичайна робота в розумінні цього слова. Робота холодних продажів VIP карт на різноманітні  заклади. І ось перший день, я прийшов зранку в офіс та зустрів його, людину яка дійсно впевнена в кожному своєму слові, міміка та жестикуляція мене також захопили,а тембр голосу нібито змушували слухати та слідкувати за цією людиною. Передо мною був чоловік до 25 років, який побудував своїми зусиллями свій банківський рахунок на якому  було  значно більше ніж 1 мільйон гривень, тому слухати його в будь-якому випадку було цікаво, отже нас навчали:
 

Чітко бачити свою мету (постійна візуалізація) та знати, що для досягнення її треба працювати в першу чергу над собою

Приймати рішення тому, що деякі досі не можуть  попіклуватися про себе самі через те, що іноді складно приймати рішення, які змінюють наше життя.

Ризикувати

Мотивація команди. Для успіху в будь-якій справі не залежно від статусу, гендеру і т.д кожен учасник команди повинен знати та чітко розуміти для чого він робить свою справу та чого він хоче досягти зі своєю командою.

Також річ, яку я досить довго не можу опанувати, це прийняття і визнання своїх сильних і слабих сторін та робота над собою, не секрет а скоріш фундаментальна істина те що звички роблять нас.

В будь-якій справі та взагалі у житті ми повинні все життя вдосконалюватися. Завжди є куди рости та вихід з зони комфорту і є справжнім початком росту особистості.

Ефективне спілкування. Лідери вміють коригувати стиль спілкування для того, щоб знайти підхід і взаєморозуміння з кожною окремою людиною.

Активна допомога іншим в досягненні  успіху. Грамотний лідер дає можливість іншим реалізувати свій потенціал, розуміючи, що тим самим тільки зміцнить команду і принесе  користь  організації.

Як дати іншим поштовх до розвитку: заохочуйте навіть найменший успіх кожного члена команди. Делегуйте деякі свої обов’язки та повноваження своїм послідовникам, якщо відчуваєте, що вони здатні взяти на себе керівну роль.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *