Політична, соціальна, громадська участь молоді

Молоддю вважаються люди віком від 14 до 35 років. Кажуть що саме від молоді залежить як теперішнє, так і майбутнє країни.

Зараз молоді люди не зацікавлені в політичному житті країни це заявляє «Всеукраїнське опитуванняМолодь України 2017». Після спроб хоч якось зрозуміти молоде покоління за весь час незалежності України. Можна чітко сказати що, 65% молодих людей не цікавляться взагалі або скоріше не зацікавлені в політиці. Щодо політичних лідерів, то рівень недовіри до них серед молоді є найбільшим — їм абсолютно не довіряють приблизно 74% українців.

Молодь України не бажає бути активною це ми можемо побачити в результатах дослідження «Молодь України 2015», і виходячи із них ми бачимо що лише 2% молодих людей є членами громадських організацій.

Для того аби зацікавити молодь у громадській діяльності потрібно дотримуватися належних умов і враховувати основні принципи:

  • участь молоді в житті громади повинна бути за власною згодою;
  • політика краще розуміє, що потрібно молоді, якщо та буде активно брати участь в її житті;
  • молодь буде краще усвідомлювати відповідальність в житті громади, якщо вона сприймає серйозно проблеми молоді;
  • молоді люди мають самі визначити, яку саме участь у житті громади вони можуть брати, а не виконувати вказівки дорослих.

Можливо якщо дотримуватися цих принципів молодь стане біль активна і братиме значну участь у громадському та політичному житті країни.

Трикоз Євгеній

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *