Сучасна молодь та її внесок у розбудову миру

Литовченко Тимур.

Позиціювання молоді в суспільстві впливає на її лідерський потенціал та можливу роль у розбудові миру. Напруга між молоддю та дорослими завжди була однією з ключових ознак змін між поколіннями. Напруга полягає у відчутній нетерплячості молоді, їхньому  бажанні прагнути більшого, бажанні вважатись відповідальним і здібним. Незалежність від інших і відповідальність за інших, наприклад, піклування про сім’ю чи домашнє господарство, можна розглядати як визначні ознаки  передумов  соціальної дорослості.

У цьому сенсі залежність, відчуження та соціальна  чи політична маргіналізація стають визначними джерелами соціальної боротьби. Разом з тим слід визначити, що  така соціальна динаміка, виклики та можливості відрізняються в різних культурних контекстах.

Важливо надати молоді можливості для навчання, щоб брати активну участь у розбудові миру, Наприклад, зі своєю молодіжною енергією та здібностями, а також здатністю адаптуватись но нових технологічних тенденцій, молоді люди можуть виступати посередниками, мобілізаторами громад, гуманітарними працівниками та посередниками миру. Як і будь-яка група населення, яка постраждала від конфлікту, мобілізація  здібностей молоді потребує цілеспрямованого та довгострокового підходу.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *