Що таке гендерна рівність і чи існує вона?

Похил Тарас.

Що таке гендерна рівність? – це рівні права жінки та чоловіка. В наш час існує такий рух як фемінізм, що виступає за права жінок, включно з виборчими (голосувати та бути обраними у владу), трудовими (здобувати освіту, працювати та отримувати рівну з чоловіками платню), володіти  власністю, укладати договори, рівними правами у шлюбі (опіка над дітьми, декрети), репродуктивними (планувати сім’ю, контролювати народжуваність). Фемінізм бореться з усіма формами насильства проти жінок і дівчат (сексуального і домашнього), за їх  фізичну  недоторканість, цілісність і здоров’я.

 Як на мене,  цей рух досить дивний, тому що все за що бореться цей рух вже реалізоване, а на справді ті хто є його лідерами заробляють на цьому гроші та популярність. Чому я вважаю що феміністичний рух – рух для лицемірів, і чому не існує гендерної рівності?

По-перше, при аборті не питають  чоловіка  хоче  він  мати  дитину чи ні, наприклад, якщо чоловік хоче дитину, а жінка  хоче зробити аборт, всім буде абсолютно все одно  що  він  хоче, а якщо навпаки, то він буде  зобов’язаний  сплачувати  аліменти, чому немає закону за яким якщо чоловік не хоче мати дитину і він про це каже до її народження, то він не повинен сплачувати аліменти, це до тих випадків коли жінка підлаштувала вагітність від чоловіка, або коли дитина не від свого чоловіка і він дізнається про це через пару років, чи є за це якесь покарання?

По-друге, в країнах СНД багато  комітетів  солдатських  матерів, але немає жодного комітету солдатських батьків, становище в суспільстві в жінки більш привілейоване, наприклад: жінкам потрібно поступатися місцем, також в нашому регіоні існує такий стереотип що чоловік повинен заробляти та платити за жінку, як голосувати, або  відстоювати свої права то рівні права, а як заробляти  і платити та йти до армії, то ти ж чоловік. Звісно не завжди так, і тут більше залежить від людини.

У  навчанні  також  бачив ситуації, де дівчатам  задають  менше завдання тільки через те що вони дівчата. А саме  головне, доки для чоловіків є обов’язком  відслужити  півтора року в армії, і хочуть вони чи ні, ніхто їх не питає, і цим самим відбирають  півтора  року життя, в той час, як вони могли б себе само реалізувати, а жінки не повинні  служити, то ніякої  гендерної  рівності  і бути не може, я схильний до того, щоб  кожний  мав  вибір  йти  йому служити  чи ні, а де в цій  ситуації поділись  феміністки? Ось тому я вважаю, що вони лицеміри.

Звісно кожний хоче зробити так як йому буде краще, але ж питання стоїть не як зробити краще, а як зробити справедливо, і мати рівні права.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *