Виховання дітей: нова епоха потребує нових цінностей

Костянтин Андрієвський.

Те, якою вийде людина, залежить значною мірою від виховання. Це очевидно, але це не означає, що цю тему не потрібно обговорювати.

 Проблема виховання в нас пов’язана з історичним моментом, адже більша частина нашого суспільства так чи інакше застала іншу країну — СРСР. Багато людей були виховані в зовсім іншій системі з іншими цінностями. В чому проблема? В тому, що в тій державі склався дивний соціальний договір між владою та народом. Народ отримує блага соціалістичної країни (безкоштовна медицина та освіта, легке працевлаштування і т.п.) і позбавляється обов’язку в участі керівництвом держави, а влада самостійно керує усіма аспектами життя. Ця система також підтримувалась репресіями, проте за ринкової економіки можна обійтись і без них (схожа ситуація  в сучасній Росії). В людських головах залишився відбиток такої системи, де їм жилося простіше, тож дітей вони виховують подібно. Дітей майже не привчають бути самостійними, самотужки визначати своє майбутнє, цікавитись політикою, брати відповідальність.

Це можна виправити за рахунок державної пропаганди сучасних цінностей та реформи системи освіти. Щось подібне колись зробили в Ізраєлі, вони взагалі побудували країну довкола системи освіти. Це колись маємо зробити і ми.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *