Блогінг як інструмент захисту своїх прав

Костянтин Андрієвський.

Мова піде про конкретний приклад, про  Сергія Стерненка. Дуже вже яскравий і зрозумілий цей образ.

Сергій Стерненко — це український активіст, що відзначився в протестах в Одесі (звідки він родом) та на Майдані Незалежности. Раніше його відносили до тридцяти найвпливовіших жителів Одеси, але зараз він став ледь не найвпливовішим активістом в усій країні. Тож, що із ним сталося? Річ у тому що Одеса є російськомовним містом з досить помітною проросійською меншістю (хоча і дуже впливовою). Так співпало, що проросійські діячі зазвичай неприязно ставляться до українізації, демократії, свободи слова, законності, а це самі ті цінності, які завжди відстоював Стерненко. Тож, він комусь перейшов дорогу, як в нас кажуть, і на нього почалися напади. Всього їх було три, після кожного він подавав заяву до поліції, що проте ніяк не реагувала. Підчас останнього нападу йому загрожували два молодики з ножем та пістолетом з гумовими кулями. Проте Сергій відбився, йому довелося сильно поранити обох нападників, аби ті відступили. Один — втік, а другий отримав надто серйозні поранення і помер до приїзду швидкої. Стерненка звинуватили в умисному убивстві, замість його захисту. Тоді він ледь не потрапив до в’язниці, але спільнота захистила його і вийшла на протест під гаслами «Руки геть від Стерненка». Коли його відпустили під заставу, Стерненко створив Ютуб-канал, де розповів правду про своє становище (він має юридичну освіту),а його канал став одним з найбільших за кількістю підписників в українському Ютубі. Тепер суд зупинено, бо зі своїм каналом він має завеликий вплив. Проте, в майбутньому має пройти ще один суд — над його нападниками та поліцією, що їх покривала, це є основною метою Стерненка зараз.

Висновок очевидний. Блогінг є одним з найліпших каналів захисту в сучасном у суспільстві.

Публікацію створено в рамках проєкту “Я медіа”. Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія). Фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *