Оборона під час інформаційного обстрілу

Іван Усов.

Останні тижні запам’ятаються за безпрецедентну напругу, пов’язану з інформаційною війною проти України. На мою особисту думку, не слід перейматись через те, на що ви не маєте вплив, тож гадаю слід навести кілька порад щодо того, як не стати жертвою паніки:

  1. Шукайте власне джерело інформації.

Фраза Гіппократа: «Ми те, що  ми їмо»,- стосується і інформаційних продуктів. Багато ЗМІ знаходяться під впливом своїх власників або спонсорів, що безумовно впливає на їх інформаційну політику. Тож порада наступна: Уникайте однобоких інформаційних джерел, краще оберіть декілька ЗМІ та перевіряйте новини в цих джерелах. «Заказуху» легко помітити через її патетичність та радикальність.

  • Шукайте комфортні для себе новини.

Кожному підходять різні форми сприйняття, в цьому плані всесвітня мережа дає повну свободу, можливо вам підходять блоги або гумористична форма подачі, не слід  зациклюватись виключно на формі подачі «ТАСС вповноважений заявити».

  • Змініть своє ставлення да інформації.

Ви самі господарі власного інфополя, тож не варто сприймати всю інформацію як ту, що однозначно торкається вас, особливо якщо на це ви не спроможні впливати.

І остання порада, якщо ви не можете перестати перейматися через погані новини , то зробіть собі детокс. Припиніть перегляд новин на тиждень-два.

Як писав Михайло Булгаков («Собаче серце»):

-І боже збав вас читати більшовицькі газети перед обідом.

– Так інших же нема.

  • То Ви жодних не читайте.

Зберігайте спокій, і ваше життя зміниться на краще.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *