Час духм’яного літнього чаю

Вікторія Форостянко.


Зараз прекрасна пора, коли потрібно брати торбинку та йти в поле збирати трави. Ви мабуть не повірите, але кожна рослина у трав’яному чаї приносить різні емоції та спогади. Коли я п’ю чай із звіробою, мені згадується пробабусина хата в маленькому селищі, де завжди пахло травами і панували мир та спокій, що час від часу порушувався шумом листя берези. Це такі теплі спогади, які повертає мені запах цього чаю, начебто ще я досі маленька їду до прабабусі на вихідні і тішуся своїм дитинством.

А взимку гарно пити липовий чай, бо в холодні вечори він дарує теплий присмак літа. Адже влітку пахощі липи заповнюють все навкруги, і твоє серденько розквітає.
А ви знаєте як влітку пахне в лісі? По секрету – дивовижно… І щоб зберегти ті пахощі, можна зробити чай з чорниці. І це не займе багато часу та зусиль, потрібно лише піти до лісу та обережно наламати гілочок чорниці, не пошкодивши корінців, і потім покласти на сонечко до висихання.

Зберігати трав’яний чай можна декількома способами:
1. Обережно покласти в торбинку.
2. Вижарити скляну баночку та покласти туди обірвані ягідки та листячко.

Ви мабуть зараз подумаєте, навіщо такий зайвий клопіт, адже є все в магазині. Але ті пакетики та упаковка з чаю дуже шкодять природі, і це дуже жахливо. І коли ми відмовляємося від вживання пакетиків, ми турбуємося про природу, а природа потурбується про нас.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *