Що таке адвокація ?

Роман Байдак

 Адвокація – це підняття та вирішення важливих для суспільства проблем шляхом кооперації та здійснення впливу на громадську думку та національну політику задля досягнення позитивних змін у суспільстві. Також адвокація впливає на такі сфери як політичні, економічні, соціальні сфери державного управління.

 Адвокаційна діяльність в контексті правової допомоги це інший, більш профільний вид роботи де йде юридична допомога та консультації. Захищаються свободи та права людей. Здійснюється допомога людям в юридичних аспектах їхніх справ.

 Адвокація забезпечує справедливість не тільки окремих осіб, але і в загальному плані. Вона слідкує за недоліками судової системи, цим самим сприяючи її вдосконаленню.

Також одним з головних аспектів адвокаційної діяльності є сприяння обізнаність суспільства у правових питаннях. Вони не лише допомагають з розв’язання питань, але й допомагають знати свої права. Це створює освідчене в юридичному полі суспільство що сприяє його покращенню.

На мою думку, адвокація в юридичному полі є не просто допоміжним інструментом, а повноцінною частиною цією великої та складної системи. І вона займає одну з головних ролей в захисті прав та інформуванні суспільства з цілю їхнього просвітництва.

 Адвокація дуже сильно сприяє покращенню справедливості в суспільстві.

Активність є складовою Школи адвокації для громадських лідерів в Україні та Сакартвело, що проводиться ГО «Вектор прав людини» (Україна) у партнерстві з ГО «Світ толерантності» (Сакартвело) в межах проєкту «Роль правозахисників)-ць) у євроінтеграції України та Сакартвело» за підтримки HumanRightsHouseFoundation та фінансується Європейським Союзом

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *